OMÉN emlékeztető 3.

Helyszín: MÉgKSZ Tárgyaló Budapest Örs vezér téri irodaház

Időpont: 2018. szeptember 17.

Jelen vannak: Gyurkovics Zoltán, Király Tamás, Gyárfás Attila, Barabás Katalin, Barótfi István

Kimentette magát: Nagy Gyula, Golyán László, Erdei István, Szekeres József, Baumann Mihály,

Az OMÉN informatikai hátterének feladatait eredetileg Ries László látta volna el, de erre a célra született más megoldás miatt részvétele a bizottságban okafogyottá vált.

Jelenlevők áttekintették a 2018 évi OMÉN eddigi történéseit, értékelték a helyzetet és abban állapodtak, hogy függetlenül az eredeti elképzelésektől való esetleges eltérések, hangsúlyok ellenére nincs szükség korrekcióra, és az energiát a résztvevők körének bővítésére, és az aktivitás növelésére célszerű fordítani.

Sarkallatos kérdés a Találkozzunk honlap mielőbbi üzemkész állapotra hozása. Ennek érdekében Király Tamás még ezen a héten felveszi a kapcsolatot László Róberttel és a 2018-ra végleges formát rendezi. A lap fontos része, hogy a résztvevők mielőbb jelenjenek meg és ebből a célból a honlapról letölthető egyszerű jelentkezési lapot tudjanak használni. A jelentkezési lapot elektronikus formában Barótfi I. szerdáig megküldi Király T.-nak. Ha a honlap ilyen formán elindíthatja az újabb jelentkezési hullámot. A OMÉN-KB tagjai a korábban már kijelölt megosztásnak megfelelően aktivizálják magukat, és erre jó alkalomnak kínálkozik a MMK-ÉPGET Tagozatának szeptemberi rendezvénye is. További jelentkezésekre lehet számítani a szakközépiskolai körből is, ennek aktivizálását Barótfi I. vállalta (egyeztetve Bozsó Bélával az eddigiekről tájékozódva.)

A jelenlevők célszerűnek tartották Barótfi I. javaslatát, mely szerint a Találkozzunk honlapot a következő évtől kezdődően saját kézben kell és lehet tartani. Ennek tartalmi és üzemeltetési körülményeit az év végéig át gondolni és a 2018.-évi OMÉN értékelését követően kell a döntést meghozni.

Az OMÉN fővédnökének személyére vonatkozóan egyetértés volt Nagy Gyula személye, aki a bálon a köszöntőt is mondaná, és meg kell kisérelni egy kormányzati személyiség felkérését is. Ezt hivatalból az MMK elnökének célszerű intézni.

A következő megbeszélés időpontja 2018. október közepére tervezzük, helyszín MÉgKSZ tárgyaló (Bp. Örs vezér téri irodaház 5. emelet).

Budapest szeptember 18.

                                                                                                   Barótfi István