Elismerések, díjak

Épületgépészek elismerése a 2017. évi Építők Napján

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség előterjesztése alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Építők Napja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott egyebek között Bodnár Gyula, dr. Magyar Zoltán, Zoltán Attila épületgépész mérnökök részére. A kitüntetéseket Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át a 2017-es Építők Napja ünnepi ülésen.

Bodnár Gyula

Bodnár Gyula, mint vezető tervező hosszú évek óta összetett, nagy projektek tervezője. Tevékenysége főleg kelet – magyarországi, de sokszor készített más országrészekben is jelentős projekteket. Kiemelten nagy tapasztalattal rendelkezik speciális igényű terek illetve épületek gépészeti tervezésével, úgy mint tisztaterek, egészségügyi intézmények, robbanásveszélyes terek, ipari létesítmények. Nevéhez fűződik többek között a Bajai, a Gyulai kórház komplett épületgépészeti rendszerének, a TEVA Gyógyszergyár számos robbanásveszélyes és tisztatéri üzemének tervezése, a debreceni repülőtéren kialakított Intermoduláris Innovációs és Inkubációs Központ, energetikai rekonstrukciós tervek a Hajdú-Bihar Megyei illetve BAZ Megyei rendőrségeken. Nagy tapasztalatával rendszeresen támogatja a DE műszaki karának hallgatóit külső konzulensként és szakdolgozat elbírálóként.

Magyar Zoltán

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének a vezetője, korábban 2005-2013 között a Pécsi Tudományegyetem Épületgépészeti Tanszékét vezette. Az épületenergetikai auditokkal foglalkozó Comfort Consulting Kft ügyvezető igazgatója. Okleveles gépészmérnök, fűtéstechnikai szakmérnök, aki egyetemi doktori címet 1991-ben a BME-n, PhD fokozatot 2012-ben a Szent István Egyetemen szerzett. A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség és az Építéstudományi Egyesület alelnöke. Aktívan részt vesz a nemzetközi szakmai közéletben is: 2005-2014 között a REHVA (Európai Épületgépész Egyesületek Szövetsége) alelnöke volt, a 2016-2017 periódusban az ASHRAE (Amerikai Épületgépész-mérnökök Egyesülete) Danube Chapter elnöke. Tagja a REHVA és az ASHRAE különböző műszaki bizottságainak is.

Zoltán Attila

Zoltán Attila okleveles épületgépész mérnök, klímatechnikai szakmérnök, euromérnök szakmai tevékenységét tervezőként kezdte, majd egy nagyvállalat osztályvezetőjeként számítóközpontok létrehozásával foglalkozott, majd megalapította a Klíma- és Hűtéstechnikai Kft-t. Alaptevékenységük fővállalkozásban telefon- és számítóközpontok, kommunális- és gyártóépületek klíma és hűtéstechnikai rendszereinek tervezése telepítése és karbantartása. Elnöke volt a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének, később a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetségének és közreműködött az épületgépészeti szakképzés megújításában ill. szakértőként a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felállításában. Aktív nemzetközi tevékenysége során részt vett a „zárt technológiás hűtőközeg kezelés” GEF projektjében, uniós projektekben (EPEP, TrainBud) és a UNEP konferenciákon a képesítési és monitoring témakör vezetőjeként több Közel Keleti Országban, tagja, elnökségi tagja volt nemzetközi  szövetségeknek (AREA, EPEE, REHVA)

 

AZ “ÉPÜLETGÉPÉSZETÉRT-DÍJ” EGYÉNI DÍJAZOTTJAI

2003Kocsis Attila2007Wolfgang Hatzl
Móczár Gábor
Morvay Béla2008Dr. Chappon Miklós
Dr. Jakab Zoltán
2004Dr. Meszléry CelesztinMatuz Géza
Mécs ErnõRébay Lajos
Zoltán Attila
2009Marosi József
2005Dr. Bánhidi László
Dr. Fodor A. Csaba2010Denk András
Meszlényi Zoltán
2006Komoroczky György
Seidl Gábor
Szekeres József

AZ “ÉPÜLETGÉPÉSZETÉRT-DÍJ” DÍJAZOTT VÁLLALKOZÁSAI

2003PTE-PM MFK Épületgépészeti Tanszék
Magyar Épületgépészet Szerkeszto Bizottsága
CSOSZER Rt.
2004Épületgépészeti Oktatásért Alapítvány
Debreceni Egyetem Épületgépészeti Tanszék
Kamleithner – Budapest Kft.
2005Magyar Installateur Szerkeszto Bizottsága
Marketbau – Remeha Kft.
Proschorn Hungária Kft.
2006
2007
2008Kéményjobbítók Országos Szövetsége
Magyar Uszodatechnikai Egyesület
Rosenberg Hungária Kft.